Daverend succes concert Cheers

Het Amstel Blazers Collectief heeft samen met soulkoor D-F!ne en Pete Bog’s Bigband een spetterend concert gegeven in De Schutse in Uithoorn. En wat een succes! Een uitverkochte Schutse met een enthousiast publiek.

Dit bijzonder leuke concert werd gepresenteerd door Jan-Willem Dienske. Het ensemble, de bigband en het koor lieten nummers uit eigen repertoire horen. Zo speelde Pete Bog’s Bigband o.l.v. Gerard Kleijn mooie jazz songs, zoals Splanky. D-F!ine o.l.v. Annemieke van Beek bracht swingende soulnummers, zoals It’s raining men. En het Amstel Blazers Collectief o.l.v. Judith Glasbeek speelde onder andere het prachtige Per Amore van Ennio Morricone.

Voor deze gelegenheid waren er unieke arrangementen gemaakt, zodat een aantal nummers gespeeld werden in diverse combinaties. Het slotstuk was Stairway to Heaven, van Led Zeppelin. Dit speciale arrangement was geïnspireerd op de uitvoering van de zusters Ann Nancy Wilson (Haert). Het begint klein met gitaar, trombone en euphonium en wordt steeds verder uitgebouwd met meerdere instrumenten en zang. Het eindigde met de volledige bezetting van het orkest, bigband en koor.

Het Amstel Blazers Collectief kijkt terug op een zeer geslaagd concert en bedankt de muzikanten van Pete Bog’s Bigband en soulkoor D-F!ne voor kun muzikale inbreng op deze dag.

De middag werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel en het Initiatievenfonds Uithoorn.